Treceți la conținutul principal

O oarecare bunăstare

Un bun re-gasit, fani b'l'ogleonieni! M-am gandit ca astazi ar fi o zi ideala pentru a inaugura oficial si anul blogger-esc, care intamplator coincide cu ziua de an nou pe rit vechi. Asa ca, s-avem un an bun din toate punctele de vedere - si pe nou si pi vechi! :)
Acum, de ce ar fi asa ideala ziua de azi?
Probabil e doar de la acea stare de om hiperactiv care poa' sa faca zeci de matanii doar pentru ca a intrat in sesiune cu note rezonabile, insa nu cred ca ma caracterizeaza in totalitate momentan - chiar sub 20%, as putea spune. :) Poate fi de la acea stare de om high, care nu mai vrea decat o zi de chillout, man.. inainte sa se bage cu nasul in carti, dar tot parca ar mai lipsi ceva. 
Oricat de multe stari ar fi, toate se rezuma la un singur fapt: astazi a fost prima zi din an in care am putut sa gandesc cat se poate de limpede si sa-mi reglez niste viziuni pentru ceea ce va urma. Am omis cuvantul obiective, tocmai pentru ca n-am gandit in termeni stricti si in perioade bine stabilite. Au fost, pur si simplu, niste viziuni optimiste. Si acest optimism, dupa cum il percep eu: ii foarte smecher! Desi imi place sa ma cred optimist in general, recunosc ca sunt momente, chiar perioade, in care mi se mai termina doza - in speranta ca nu credeti deja ca fac aluzie la droguri. :)
Si-atunci, de unde alta marfa? In primul rand, consider ca totul pleaca din interior. Trebuie ca fiecare dintre noi sa detinem propria noastra fabrica de optimism. Chiar de avem mai mult zile proaste decat bune, trebuie sa ne asiguram mereu ca reactorul functioneaza si sa incercam mereu sa-l mentinem la nivel optim.
Dar ce facem in momentele in care chiar nu-l putem mentine singuri? Imprumutam energie de la alte reactoare, mai in forma, si-anume: oamenii din viata noastra. Optimismul mai are si acea calitate de a fi molipsitor. Daca iti faci timp, din cand in cand, sa te inconjori de cunoscuti care isi tureaza reactoarele la maximum (si cred ca ma opresc aici cu aluzia asta..), care iti impartasesc din experientele lor, care iti sustin ideile, te sfatuiesc si te sprijina, vei vedea ca, intr-adevar, se ia!
Asadar, mai acorda-ti timp si pentru o doza de optimism (si-aici inchei si cu aluzia asta!), atat tie, cat si celor apropiati tie, si ai sa vezi ca poti privi si altfel ziua de maine. Si nu te gandi neaparat ca de maine ai sa realizezi lucruri marete. Incepe prin a aprecia lucrurile mici pe care le fac ceilalti pentru tine si pe care le faci tu insuti, pentru ca prin ele ajungi la realizari din ce in ce mai mari.
Ca sa trag linie acestei mini-teorii a optimismului, plina de doze si reactoare, si ca sa inchid cercul, nu mai tastez decat atat: Fa-ti timp pentru o zi ideala!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Zi și tu ceva.